Black& Bianco roept klanten op hun wijnfles te controleren na dode in België

28 februari 2020 om 19:48
nl
Het Nuenense bedrijf Black& Bianco vraagt mensen die flessen van hun RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 hebben liggen, deze goed te controleren. Een 41-jarige Belgische vrouw overleed in december nadat zij wijn uit een fles had gedronken, waarmee was geknoeid.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Er zat een beige kurk op de fles waar de vrouw van had gedronken. Bij de originele wijn is de kurk zwart, met daarop het logo van het merk. Ook met de kenmerkende zwarte capsule met het logo om de hals was gerommeld. Het ging om een enkele fles RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 (lotcode L8 198 met EAN 8718657781082).

Dodelijke hoeveelheid MDMA
De Belgische verloor kort na een slok van de drank het bewustzijn en overleed vijf dagen later. In haar bloed werd een dodelijke hoeveelheid MDMA en MDA aangetroffen, terwijl zij volgens het Belgische parket niet te linken is aan harddrugsgebruik.

Black& Bianco heeft alle flessen in zijn voorraad gecontroleerd. Daarbij zijn geen afwijkingen gevonden. Het merk roept consumenten op hun eigen flessen te controleren. Als die een afwijkende kurk of een capsule hebben dan moeten de autoriteiten worden gewaarschuwd.

In België wordt de Black& Bianco RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 niet verkocht via winkels, maar uitsluitend via een online partner. In Nederland zijn de flessen verkrijgbaar bij de betere horeca, vakhandel en online.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!