Video

Zwanen doodgeschoten en opengesneden in Geffen: 'Bij één zelfs nek en kop verdwenen'

1 maart 2020 om 06:12
nl
In een weiland bij Geffen zijn vier zwanen doodgeschoten en opengesneden. Dat meldde een woordvoerder van de dierenambulance Maasland zaterdagavond. De woordvoerder spreekt van een gruweldaad.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De dierenambulancemedewerkers werden gewaarschuwd door iemand die de dode zwanen had zien liggen.

'Ik zie hier wel vaker dode zwanen liggen'
"Er zijn delen verwijderd uit de zwanen en bij één zwaan was zelfs de nek en kop verdwenen", laat de woordvoerder van de Dierenambulance weten. Volgens degene die de dode zwanen meldde, heeft hij hier al vaker dode zwanen zien liggen. De gruweldaad is gemeld bij de politie.

"Zwanen zijn een beschermde diersoort, dus het doodschieten van deze vogels is een misdrijf", legt de woordvoerder van de dierenambulance uit. Hij vermoedt dat dit door stropers is gedaan en dat de dieren zijn afgemaakt vanwege hun borstvlees. "Aan de rest hebben ze niks."

Reacties van afschuw
In Geffen wordt met afschuw gereageerd op het doodschieten van de zwanen. "Het zijn zulke mooie dieren, ze leven in het wild, die moet je gewoon met rust laten", zegt een Geffense die haar hond uitlaat. "Ik vind het al erg als mensen hun hond loslaten en het goed vinden dat die dan de ganzen wegjaagt." Een wandelaar vult dat aan met: "Als het echt om het vlees gaat, koop dan gewoon wat anders. Er is meer dan genoeg vlees te koop."

In de video zie je inwoners van Geffen die reageren op de slachtpartij:

'Misselijke dierenbeulen'
Ook op sociale media stromen de reacties binnen. Onder het bericht dat de dierenambulancemedewerker op Facebook plaatste, reageert Marion met: "Wat een misselijke dierenbeulen." " Als je onschuldige dieren dit al kunt aandoen, waar ben je dan nog meer toe in staat?", vraagt Janny zich af. Resa noemt de daders 'gewetenloos' en Wilma spreekt van 'barbaren'.

Esther sluit aangedaan af met de tekst: "RIP, sweethearts. "

Ganzen in Megen
Begin februari werden in Megen, in de buurt bij Geffen, ook al tientallen opengesneden ganzen gevonden. Toen gingen de medewerkers van de dierenambulance ervan uit dat de dieren waarschijnlijk gedood waren voor de delen van het dier die eetbaar zijn. "Waanzinnig en walgelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.