Tonprater Frank Schrijen om het leven gebracht, dood gevonden in zijn huis in Boxmeer

2 maart 2020 om 08:57
nl
De man die zondagavond dood werd gevonden in zijn huis in Boxmeer, is de 56-jarige Frank Schrijen. Hij was sinds jaar en dag als tonprater bekend in Brabant, Limburg en Gelderland. Onder meer op Facebook wordt verdrietig gereageerd op zijn gewelddadige dood. Er is nog geen verdachte aangehouden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie meldde maandagmorgen dat er een man in een huis aan de Steenstraat in Boxmeer was gevonden en dat hij door geweld om het leven is gekomen. Het blijkt dus om Frank Schrijen te gaan.

Dit jaar was het precies veertig jaar geleden dat hij zijn debuut als tonprater maakte tijdens de pronkzitting in Boxmeer. Hij deed ook verscheidene keren mee aan het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond.

Een van de mensen die hun medeleven tonen op social media is Berry Knapen uit Heeze, die ook al jaren actief is als tonprater. Burgemeester Karel van Soest reageerde eerder maandagmorgen, toen nog niet bekend was wie het slachtoffer is, dat hij ‘zeer onthutst’ was door het nieuws over het misdrijf.

De Steenstraat is een winkelstraat in het centrum van Boxmeer. Een gebied rondom het huis van Schrijen zal tot half een maandagmiddag afgesloten blijven voor politie-onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.