Medewerker van Catharina Ziekenhuis in Eindhoven besmet met coronavirus, 13 patiënten in isolatie - Omroep Brabant

Medewerker van Catharina Ziekenhuis in Eindhoven besmet met coronavirus, 13 patiënten in isolatie

4 maart 2020 om 22:45
nl
In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is een medewerker besmet met het coronavirus. Hij kreeg de uitslag woensdag te horen. Het ziekenhuis is deze week begonnen met het testen van werknemers, nadat duidelijk was geworden dat er een patiënt was opgenomen die het virus had.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Eerder op de avond werd bekend dat er ook een medewerker van het Summa College in Eindhoven lijdt aan COVID19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Catharina Ziekenhuis
De eerste corona-patiënt in Eindhoven werd op 23 februari opgenomen in het Catharina Ziekenhuis met luchtwegproblemen. Toen was er nog geen aanleiding om de man te testen op het coronavirus. Afgelopen maandag gaf de patiënt aan dat zijn partner ook ziek was en dat familieleden die recent in Italië waren geweest gezondheidsklachten hadden.

Voordat de man in isolatie werd geplaatst, heeft hij op drie verschillende afdelingen gelegen. Medewerkers van die afdelingen die klachten hebben worden sindsdien getest op het coronavirus en zijn in afwachting van de uitslag naar huis gestuurd. De vrouw van de patiënt is inmiddels ook in isolatie opgenomen met verdenking op corona. Het is nog onduidelijk of de vrouw het virus daadwerkelijk heeft.

Opnamestop afdeling Catharina Ziekenhuis
De medewerker van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven bij wie donderdag het coronavirus is vastgesteld, werkt op de afdeling chirurgie (5-oost). Sinds de bekendmaking, worden alle patiënten van deze afdeling in isolatie verpleegd. Het gaat om dertien mensen. Zij worden uit voorzorg getest op het coronavirus. Voor de afdeling geldt een opnamestop.

Inmiddels hebben 94 medewerkers van het ziekenhuis zich laten testen.

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.