Arts-assistent van Jeroen Bosch Ziekenhuis loopt coronavirus op bij hulp patiënt

5 maart 2020 om 07:00
nl
Opnieuw is bij een medewerker van een ziekenhuis in Brabant het coronavirus geconstateerd. Het gaat ditmaal om een arts-assistent van de afdeling oncologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in zijn woonplaats Den Bosch, zo meldt het ziekenhuis.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Woensdagavond werd al bekend dat een medewerkster van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven aan COVID 19 lijdt. Dit is de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Milde luchtwegklachten
De arts-assistent van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is besmet geraakt door een man uit het Gelderse Kerkwijk. Hij had deze patiënt met het coronavirus vorige week vrijdag verpleegd op de afdeling Spoedeisende Hulp. Afgelopen dinsdag kreeg de medewerker van het ziekenhuis milde luchtwegklachten. Woensdag werd het virus definitief bij hem vastgesteld.

De arts-assistent is meteen naar huis gegaan en de GGD Hart voor Brabant zorgt ervoor dat hij thuis geïsoleerd kan verblijven. De patiënten die dinsdag door de besmette arts-assistent zijn gezien, zijn geïsoleerd en worden gemonitord op de ontwikkeling van koorts en luchtwegklachten, zo meldt het JBZ. Het gaat in totaal om acht patiënten van de afdeling oncologie.

Extra maatregelen
De medewerkers met wie deze arts-assistent contact heeft gehad, wordt gevraagd zelf hun gezondheid te monitoren.

De arts-assistent en zijn privécontacten worden door de GGD Hart voor Brabant benaderd. Mochten zij klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden ook zij in quarantaine geplaatst en getest.

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.