Vrijspraak voor man die met pepperspray in café zou hebben gespoten

5 maart 2020 om 15:19
nl
Een 22-jarige man is donderdag vrijgesproken voor het spuiten met pepperspray in een café in Breda in 2018. Volgens de rechters is het niet te bewijzen dat cafébezoekers ziek zijn geworden door pepperspray.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Volgens het OM heeft de man in de nacht van 12 op 13 oktober 2018 met pepperspray gespoten in café Janssen in Breda. 27 bezoekers raakten toen onwel. Het café, waar ongeveer 180 bezoekers waren, werd direct ontruimd. De politie vond later tijdens een huiszoeking op de kamer van de man een pepperspraybusje dat nog voor een derde was gevuld.

De officier van justitie eiste twee weken geleden 120 dagen cel en 240 uur werkstraf. De rechters spreken de man echter vrij omdat het niet kan worden bewezen, dat hij het ziek worden van de cafébezoekers veroorzaakte. Op camerabeelden is niet duidelijk te zien dat hij pepperspray uit zijn zak haalt. Ook kon de brandweer destijds geen pepperspray meten toen de zaak werd gecontroleerd.

De Oosterhouter is wel veroordeeld omdat agenten tijdens de huiszoeking 117 XTC -pillen en een busje peperspray vonden. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 100 dagen, waarvan 59 dagen voorwaardelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!