Liveblog coronavirus: nieuwe besmettingen en uitgestelde operaties

5 maart 2020 om 17:30
nl
Het aantal coronabesmettingen in onze provincie loopt nog altijd snel op. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft alle geplande operaties voor vrijdag afgezegd. Alle ontwikkelingen waren te volgen via dit liveblog, maar dit is inmiddels gesloten. Lees alle updates hieronder terug.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het belangrijkste laatste nieuws:

  • Bekijk hier het meest actuele overzicht van besmettingen in Brabant en de rest van Nederland.
  • Het aantal Nederlandse besmettingen met het coronavirus staat op 82, meldt het RIVM.
  • Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zegt operaties af vanwege tekort aan kamers.
  • In de regio Midden- en West-Brabant zijn nu 14 patiënten met het coronavirus. Voor de rest van Brabant zijn geen actuele cijfers.

23.00
Het liveblog is gesloten. Alle eerdere updates zijn hieronder terug te lezen.

22.00
'In het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven is donderdag een patiënt positief getest op corona. Deze patiënt is woensdag binnengekomen op de spoedeisende eerste hulp.'

21.26
Een lid van hockeyclub MEP Boxtel is besmet met het coronavirus. Dat meldt de vereniging op haar website. De club laat weten dat er geen verdere maatregelen nodig zijn. De trainingen en wedstrijden gaan gewoon door.

21.00
Ook een leerling van het Odulphuslyceum in Tilburg is besmet met het coronavirus. Dat meldt de middelbare school donderdagavond op haar website. De leerling blijft voorlopig thuis. Daarnaast blijven nog drie andere leerlingen preventief thuis. Waarom precies is onduidelijk.

20.30
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft 104 medewerkers op het coronavirus getest, waarvan 103 tests negatief uitvielen. Dit gebeurde nadat maandag een patiënt besmet bleek te zijn met het virus. Er komen nog altijd tientallen telefoontjes binnen over het coronavirus. Al zijn dat er minder dan dinsdag en woensdag.

19.52
Een huisarts in Best sluit de praktijk voor twee weken. Dokter Beumer is op vakantie geweest in Noord-Italië en mag daarom geen patiënten ontvangen. Patiënten worden doorverwezen naar andere praktijken, zo is te lezen op de site.

18.54
Een vader van twee leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in Breda is positief getest op het coronavirus. De kinderen blijven voor de zekerheid thuis. De lessen gaan wel door.

18.45
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft alle geplande operaties voor vrijdag afgezegd. Patiënten die op de lijst staan voor een ingreep worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Spoedoperaties en oncologische operaties gaan gewoon door.

18.32
We meldden eerder al dat in Dongen iemand besmet is met het virus. De gemeente laat weten dat het om een 52-jarige man gaat. Hij verblijft in thuisisolatie. De GGD is een contactonderzoek gestart.

18.29
Ook in de gemeente Oisterwijk is iemand besmet met het coronavirus. Het is niet duidelijk of het om een man of vrouw gaat.

17.41
In de regio Midden- en West-Brabant zijn nu 14 patiënten met het coronavirus.

Wachten op privacy instellingen...

17.30
Ruimtes in het schoolgebouw van de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven zijn donderdag ontsmet. Dit nadat een met coronavirus besmette vrouw daar woensdagavond een cursus volgde aan de Theodor Fliednerstraat. Dat bevestigt een woordvoerder.

De vrouw was een bezoekster, dus geen student of docent, benadrukt de woordvoerder. Op het moment dat zij de uitslag van een coronatest kreeg was ze echter niet meer ziek. ‘Wel heeft ze ons onmiddellijk geïnformeerd. De GGD beoordeelt haar voor de omgeving als een ‘laagrisicocontact’, staat in de mail die Fontys aan studenten en medewerkers verstuurde. Zij hoeven zich geen zorgen te maken. Hebben studenten toch vragen of twijfels kunnen zij zich melden bij de schoolinstelling.

17.15
De 56-jarige ondernemer uit Loon op Zand bij wie als eerste in Nederland een besmetting met het nieuwe coronavirus werd vastgesteld, is thuis. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente bevestigd. De man ging woensdag 26 februari met gezondheidsklachten naar het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Hij werd een paar dagen opgenomen maar mag de laatste fase van zijn quarantaine thuis doorbrengen.

17.00
In Dongen en Sint-Michielsgestel en Dongen zijn nieuwe besmettingen gemeld.

16:00
De GGD Brabant-Zuidoost heeft donderdagmiddag gemeld dat er in die regio vier nieuwe coronabesmettingen zijn. De nieuwe patiënten komen uit Best, Eindhoven, Gemert-Bakel en Waalre.

15.30
Een zesde inwoner van Loon op Zand is besmet met het coronavirus. Dit maakte de gemeente donderdagmiddag bekend. Deze nieuwe patiënt is gelinkt aan de eerder bevestigde coronagevallen.

15.00
Een docent van Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV) is besmet met het coronavirus. De man is afgelopen maandag opgenomen in het ziekenhuis in Utrecht

12.25
Een reisorganisatie uit Den Bosch introduceert nu de 'coronagarantie' om klanten gerust te stellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!