Jeroen Bosch Ziekenhuis zegt operaties af wegens ruimtegebrek door coronavirus

5 maart 2020 om 18:38
nl
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft alle geplande operaties voor vrijdag afgezegd. Dat besluit is genomen om voldoende eenpersoonskamers te hebben voor de isolatie van patiënten met het coronavirus of die symptomen van besmetting vertonen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Patiënten die op de lijst staan voor een ingreep worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Spoedoperaties en oncologische operaties gaan gewoon door. De spreekuren op de polikliniek en de afspraken op de poliklinische operatiekamers gaan ook gewoon door, zo laat het ziekenhuis donderdag weten.

Isolatie
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is uit voorzorg besloten om alle nieuwe patiënten met symptomen van een luchtweginfectie in een eenpersoonskamer in isolatie te verplegen totdat de testen op zowel influenza als het coronavirus bekend zijn.

Tot nu toe werden patiënten uit isolatie gehaald als zij negatief testten op influenza. Nu wordt ook het resultaat van de test op het coronavirus afgewacht. Pas als de coronatest ook negatief is, gaat de patiënt uit isolatie.

Risico
"Dit besluit is genomen om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen en patiënten en onze medewerkers zo min mogelijk risico te laten lopen", aldus een woordvoerder van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. "Iedere dag wordt bekeken of aanvullende maatregelen nodig zijn."

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina. En volg onze liveblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.