Angèle en Marcel moeten 9 meter hoog bouwwerk in hun tuin afbreken

6 maart 2020 om 06:00
nl
De strijd is gestreden. Angèle en Marcel van Riel in Heukelom moeten een bouwwerk van negen meter in hun tuin afbreken of verlagen naar drie meter. De buurt vroeg daar al een half jaar om. De gemeenteraad van Oisterwijk heeft nu definitief beslist dat er geen uitzondering gemaakt wordt op het bestemmingsplan.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

In hun tuin in Heukelom bij Oisterwijk hebben Angèle en Marcel een 'tuinsieraad' gebouwd dat op het eerste gezicht een beetje doet denken aan Covent Garden in Londen. Het is negen meter hoog, met veel staal. Het is ook helemaal verwerkt in de natuur. Al jarenlang voert het echtpaar een strijd met de gemeente om het bouwwerk legaal te maken.

De buurt vindt dat het 'sieraad' maar drie meter hoog mag zijn en is bang dat er een horecagelegenheid in komt. Maar het echtpaar Van Riel ontkent dit ten stelligste. B en W van Oisterwijk vinden dat het bouwwerk niet in het bestemmingsplan past en wil dat het afgebroken wordt of verlaagd.

Donderdag bleek in de raadsvergadering dat ook de raad niet wil dat er afgeweken wordt van het bestemmingsplan. Dat betekent dat het tuinsieraad dus moet worden aangepast of afgebroken. Het echtpaar Van Riel liet nog aan het begin van de raad een medestander inspreken. Die zei dat de familie wilde toezeggen het bouwwerk na 5 jaar af te breken, maar de gemeenteraad wilde definitief geen uitzondering maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.