Drie mensen uit gemeente Waalwijk besmet met coronavirus

6 maart 2020 om 10:09
nl
Drie inwoners uit de gemeente Waalwijk zijn positief getest op het coronavirus. De inwoners zijn afgelopen weekend thuisgekomen uit Noord-Italië. Op dit moment zitten de inwoners thuis in isolatie. Zij maken het naar omstandigheden goed, dat laat de gemeente Waalwijk weten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Een van de inwoners is de partner van een medewerker van de gemeente Waalwijk. De betrokken medewerker is op dit moment niet ziek en is na terugkomst ook niet meer op het werk geweest.

Contactonderzoek
De GGD brengt de contacten van de patiënten in kaart. Hun gezondheid wordt twee weken gemonitord. Dat is een standaard procedure. Burgemeester Nol Kleijngeld reageerde op het nieuws van de besmetting. “We houden contact met de besmette inwoners en hun familieleden en leven met hen mee. Zij zitten in een situatie waar niemand hoopt zelf in terecht te komen", aldus Kleijngeld.

In Brabant zijn inmiddels zo'n veertig mensen besmet met het coronavirus. Het exacte aantal patiënten is nog niet duidelijk, omdat de officiële cijfers van gemeenten, scholen en dergelijke komen.

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!