Snollebollekes schreef een boek voor zijn zoontje en oma en daar is hij supertrots op

8 maart om 23:09
Foto: Rob Kemps
Foto: Rob Kemps
“Het is echt een mooi boek geworden, hoor ik ook van anderen. Maar of ik er nu één exemplaar of een miljoen van ga verkopen: ik zal er net zo gelukkig om zijn. Ik heb het vooral ook voor mijn zoontje gemaakt. Het boek is vorig jaar namelijk, in zijn geboortejaar, geschreven.”
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het boek ‘Randverschijnselen’ van Rob Kemps uit Best is uit. En Snollebollekes, want zo kent iedereen hem, is er maar wat trots op. Het is een boek dat hij zelf heeft geschreven en waarvoor hij zijn inspiratie heeft geput uit de vijver rondom het kasteel in Heeze én de tijd die hij ooit doorbracht in …Parijs.

Inspiratie in Heeze en Parijs
In een kantoor in Heeze, met uitzicht op de eendjes in de kasteelgracht, legde hij de basis voor de eerste zinnen van zijn boek. Veel van de onderwerpen die voorbij komen, hebben juist betrekking op de periode dat hij in de Franse hoofdstad verbleef. Hij heeft, er vanaf zijn 24e, ongeveer anderhalf jaar rondgezworven en werd daar onder meer gegrepen door de wereldberoemde begraafplaats Père-Lachaise.

Dichter bij huis, dichter bij zichzelf, zocht, vond en beschreef Kemps ook diverse thema’s. Zijn voorkeur voor muzikanten als Andrë Rieu en Jacques Brel. Zijn succes als Snollebollekes, maar ook zijn bewondering voor zijn oma bijvoorbeeld. “Mijn nuchterheid, mijn manier van met kritiek omgaan, heb ik van haar. Ze werd zelfs niet boos als ik vier maanden niet bij haar op bezoek was geweest. Jammer genoeg is ze overleden.”

Wachten op privacy instellingen...

'Talentvolle fotograaf'
Tal van andere familieleden, vrienden en bekenden waren zondag wel bij de boekpresentatie, een bijeenkomst overigens, die Kemps aangreep om Floris van Bergen een podium te geven. Van hem zijn de foto's in het boek. “Hij is een jonge, talentvolle fotograaf, die me al drie jaar overal volgt. Backstage op het toneel. En dat doet-ie super goed.”

Wachten op privacy instellingen...