Bijna 13.000 Brabantse kinderen noodgewongen thuis omdat leraren corona-advies opvolgen

EINDHOVEN - In de hele provincie zaten maandag meer dan tienduizend kinderen thuis, omdat hun juf of meester niet naar school kan komen vanwege het corona-advies van het RIVM. De verwachting is dat de problemen nog groter worden de komende dagen.

Het RIVM adviseert mensen met lichte gezondheidsklachten niet naar hun werk te gaan. Veel leraren geven gehoor aan deze oproep, waardoor basisscholen leerlingen naar huis moeten sturen.

Duizenden gevallen
SKPO, waarbij 36 scholen in Eindhoven en omgeving zijn aangesloten, laat weten zo'n 2.000 leerlingen vandaag naar huis te moeten sturen. Samen met andere, kleinere koepels die Omroep Brabant benaderde, komt het aantal in die regio in totaal op 2.456 leerlingen.

In Tilburg zitten dik 2800 leerlingen noodgedwongen thuis. In Breda gaat het om 700 leerlingen en in Den Bosch om 1025 kinderen. In Helmond tellen we 387 leerlingen.

Niet altijd weggestuurd
Veel scholen geven aan dat er wel leraren thuis zitten, maar dat er geen leerlingen naar huis gestuurd hoeven te worden. Vaak worden leerlingen verdeeld over andere klassen.

Veel scholen geven aan te verwachten dat de problemen de komende dagen nog erger worden als de strenge richtlijn van het RIVM van kracht blijft.

Scholen dicht
In Geldrop-Mierlo ging een basisschool helemaal dicht, in de regio Asten kozen twee scholen voor deze vergaande maatregel.

Bekijk hieronder het overzicht van 'thuiszitters' per gemeente. Dit overzicht wordt de hele dag door bijgewerkt:

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS CORONA ONDERWIJS BRABANT BASISSCHOLEN