Medewerker Bravis ziekenhuis positief getest op Coronavirus

9 maart 2020 om 15:56
nl
Een medewerker van het Bravis ziekenhuis is positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit een steekproef die het RIVM hield onder 195 medewerkers, zo maakte Bravis maandagmiddag bekend.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Het RIVM heeft afgelopen weekeinde in zes ziekenhuizen in Brabant een steekproef gehouden. Uit de testuitslagen blijkt dat één medewerker van Bravis positief is getest. Zij zit thuis in isolatie. De uitslagen van de overige ziekenhuizen zijn nog niet bekendgemaakt.

“We hebben betreffende medewerker meteen over de uitslag geïnformeerd”, vertelt bestuurder Bianka Mennema. “Voor de betreffende afdeling hebben we afgesproken dat directe collega’s met verkoudheidsklachten laagdrempelig worden getest. In afwachting van de testresultaten gaan deze medewerkers naar huis.”

Afstemming
“Er zijn tot op heden geen patiënten of andere medewerkers positief getest op het coronavirus”, benadrukt Mennema. “Ook hebben wij geen capaciteitsproblemen op het gebied van materialen of personeel. Er is op dit moment dan ook geen reden om onze bestaande afspraken of onze werkzaamheden aan te passen."

Bravis verwijst patiënten met vragen naar de website van het ziekenhuis.

Lees alles over het coronavirus in Brabant op onze speciale themapagina. En volg onze liveblog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.