Vechtpartij op Haagdijk in Breda was 'een explosie van geweld', slachtoffer kreeg drie messteken

9 maart 2020 om 18:15
nl
Eind december 2019 was er op de Haagdijk in Breda een vechtpartij tussen een groep jongeren en twee mannen die een sigaretje stonden te roken bij hun auto. Tijdens het passeren is er iets gezegd waarna de vlam in de pan sloeg. De politie noemt de vechtpartij 'een explosie van geweld' en zoekt de vier jonge mannen die onderdeel uitmaakte van een grotere groep. Het tv-programma Bureau Brabant zendt maandag een reconstructie, maar ook de met een telefoon gefilmde beelden van de heftige vechtpartij uit.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Een gebroken oogkas, twee klaplongen, gekneusde ribben en drie steekwonden in de rug", somt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk de verwondingen van het 32-jarige slachtoffer op. "Het gaat hier om een poging tot doodslag."

De vechtpartij vond zaterdagnacht 29 december rond twee uur plaats op de Haagdijk, de weg van en naar het uitgaanscentrum van Breda. Het slachtoffer en een vriend rijden wat rond in hun auto en stoppen om een sigaretje op te steken.

Klappen en schoppen
Op de beelden is te zien dat er vanaf de andere richting een groep van vier jonge mannen en vier jonge vrouwen aankomen. Als de groep langs de twee rokende mannen loopt, worden plotseling flinke schoppen en klappen uitgedeeld. Behalve het slachtoffer raakte ook zijn vriend hierbij gewond.

Van Hooijdonk: "Het zijn vooral de mannen die zich met de vechtpartij bezighouden. We hopen dat iemand een of meerdere van van deze mannen herkent. Ze zijn goed te zien op de beelden De vrouwen lijken het opstootje te willen sussen en zijn daarom belangrijke getuigen. We roepen ook de vrouwen op om zich te melden. Het zijn belangrijke getuigen voor ons."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.