Dodelijk drugslab in Den Dungen: weer twee mannen uit Kerkrade opgepakt

10 maart 2020 om 08:32
nl
Opnieuw heeft de politie twee mannen uit Kerkrade gearresteerd wegens hun vermeende betrokkenheid bij een drugslab in een oud tuincentrum aan de Spekstraat in Den Dungen. Dat meldt de regionale omroep L1. In oktober 2019 kwam een 36-jarige man uit Kerkrade om het leven bij een explosie in dat lab.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door

Eerder hield de politie Marco S. uit Kerkrade aan, nadat DNA van hem in het lab werd gevonden. Hij is eerder veroordeeld wegens drugsmisdrijven. Hoe de politie de andere twee Limburgers op het spoor kwam, is nog onduidelijk. Tot dusver heeft justitie weinig aan de gearresteerde mannen gehad, stelt L1. Ze beroepen zich op hun zwijgrecht.

Het drugslab in Den Dungen bevond zich in een oud tuincentrum. Op 25 oktober van vorig jaar ging er iets gruwelijk fout. Bij het 'koken' van amfetamine ontplofte een vat chemicaliën. Eén man overleed, drie anderen raakten vermoedelijk gewond.

Tien miljoen aan speed
De politie denkt dat criminelen met het drugslab tien miljoen euro konden verdienen. Dat werd duidelijk tijdens een uitzending van opsporingsprogramma Bureau Brabant. Op 21 april komt de zaak opnieuw voor de rechter in Den Bosch.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.