Thuiswerken heeft veel voordelen: 'Daar is de koffie ook het lekkerst'

10 maart 2020 om 08:59
nl
Brabanders lijken massaal gehoor te geven aan de oproep van premier Rutte om zoveel mogelijk thuis te werken vanwege het coronavirus. En thuiswerken heeft veel voordelen, zegt groepscoach Sander Vrugt van Keulen. "Het is een kwestie van vertrouwen."
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het grootste voordeel is vooral eigenbelang. "Thuis kun je een lekkere lunch maken en daar is de koffie ook het lekkerst!", lacht de Eindhovense coach. "Dat is toch heerlijk!"

Productiever
Toch zijn er volgens de coach ook een hoop voordelen voor de werkgever. "We werken al veel meer op afstand. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat we veel productiever zijn als we onze eigen tijd kunnen indelen."

"Sommige mensen zijn ochtendmensen, de ander is een avondmens", vervolgt Sander. "Is het dan heel erg als een werknemer 's avonds om tien uur nog aan een rapport wil werken? Nee! Als het maar afkomt!"

Vertrouwen
De moeilijkste opgave ligt bij de werkgever. "Je moet leren vertrouwen. Dat is heel lastig!", weet de coach. "Werkgevers kunnen alleen het eindproduct controleren."

Toch is er volgens Sander met de motivatie van de meeste medewerkers niks mis. "De meeste mensen willen heel graag goed werk afleveren. Als je de ruimte krijgt om leuke dingen te doen, krijg je waarschijnlijk ook betere ideeën."

Veel Brabanders werken thuis. Premier Mark Rutte deed maandagavond aan de Brabantse werkgevers het verzoek om zo de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De gedachte is dat minder onderling contact tussen medewerkers op de werkvloer de verspreiding van het coronavirus kan afremmen.

Een paar thuiswerkers op een rijtje:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.