28 medewerkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg besmet met coronavirus

10 maart 2020 om 15:23
nl
Uit een steekproef blijkt dat 28 medewerkers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg besmet zijn met het coronavirus. Dat meldt het ziekenhuis dinsdagmiddag. Het ETZ heeft 301 medewerkers getest, verdeeld over twee vestigingen.
Geschreven door

Het ziekenhuis test alle medewerkers met verkoudheidssymptomen. Ook patiënten met luchtwegklachten en koorts worden getest. Als blijkt dat ze het virus hebben, gaan ze thuis in quarantaine en moeten ze daar uitzieken.

Het ETZ deed de steekproef op verzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zo moet het instituut een beter beeld krijgen van de verspreiding van het virus. Vooral in Brabant is bij veel besmette mensen de bron niet duidelijk. De testresultaten uit Tilburg bevestigen dat besmettingen 'onder de radar' kunnen blijven.

Ook in vijf andere Brabantse ziekenhuizen is het personeel getest. De resultaten daarvan worden later bekendgemaakt. Het is onduidelijk in hoeverre deze besmettingen van ziekenhuispersoneel zijn meegenomen in de recente RIVM-cijfers.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.