Aantal coronapatiënten in Brabant stijgt naar 157

10 maart 2020 om 14:07
nl
Het aantal geregistreerde coronapatiënten in Brabant is gestegen naar 157. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. Dat zijn 23 Brabantse patiënten meer dan de 134 van maandag.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

In heel Nederland zijn nu 382 mensen positief getest. Het is onduidelijk of de recente besmettingen onder personeel van het ETZ in deze cijfers zijn meegenomen.

Maandagavond werd al duidelijk dat een vierde Nederlandse patiënt is overleden. Het gaat om een 78-jarige vrouw uit Goirle. De vrouw had al een kwetsbare gezondheid.

Stijging minder snel
De plaatsen met de meeste besmettingen zijn:

  • Tilburg: 29
  • Breda: 27
  • Uden: 13

Het aantal nieuwe registraties in Brabant stijgt minder hard dan de afgelopen zeven dagen:

In dit kaartje is het aantal nieuwe registraties per dag te zien:

Wachten op privacy instellingen...

Thuiswerken
Brabant blijft met 157 positief geteste inwoners de provincie met de meeste besmettingen. In de helft van de gevallen is de bron van de besmetting nog onbekend.

Sinds maandagavond geldt een nieuwe maatregel specifiek voor Brabanders. Premier Rutte riep inwoners van onze provincie in een speciale persconferentie op om in ieder geval tot en met 16 maart thuis te werken als dat mogelijk is. Het advies aan Brabanders om thuis te blijven bij milde gezondheidsklachten geldt ook nog steeds. Alle Nederlanders wordt geadviseerd om voorlopig geen handen meer te schudden.

Op onderstaande kaart vind je geregistreerde besmettingen van het coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM.

Wachten op privacy instellingen...

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!