Grote evenementen in Brabant verboden vanwege coronavirus: eredivisieduels en festivals afgeblazen

10 maart 2020 om 16:18
nl
Een aantal grote evenementen Brabant is verboden vanwege het coronavirus. Dat hebben de veiligheidsregio's dinsdag besloten na overleg. Zo gaan eredivisiewedstrijden dit weekend niet door. Ook beurzen en festivals, waaronder de carnavalsoptocht in Oosterhout, worden afgelast.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Deze grote evenementen gaan zeker niet door:

  • Willem II - sc Heerenveen (zaterdag)
  • PSV - FC Emmen (zaterdag)
  • RKC Waalwijk - FC Groningen (zondag)
  • Top Oss - FC Den Bosch (vrijdag)
  • Jong PSV - Go Ahead Eagles (maandag)
  • Carnavalsoptocht Oosterhout (zondag)
  • Pussy Lounge Wintercircus 2020 (zaterdag)

Profvoetbalwedstrijden Brabant verboden
Dit weekend stonden Willem II - sc Heerenveen, PSV - FC Emmen en RKC Waalwijk - FC Groningen op het programma. PSV heeft begrip voor het besluit om alle grote sportevenementen in Noord-Brabant voorlopig niet door te laten gaan. "Wij conformeren ons aan het besluit dat door de specialisten is genomen", stelt de Eindhovense club.

In de eerste divisie worden de duels tussen TOP Oss en FC Den Bosch en tussen Jong PSV en Go Ahead Eagles afgelast. Het is nog niet bekend wanneer deze wedstrijden worden ingehaald.

Indoor Brabant
Voor Indoor Brabant, het evenement voor de paardensport dat jaarlijks wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch, gaat door met enkele aanpassingen. Zo zal The Dutch Masters plaatsvinden met niet meer dan 1000 bezoekers per dagdeel conform de richtlijnen van de Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Bij Indoor Brabant, dat op 12 maart begint, worden tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers verwacht. Dit betekent dat veel mensen die een kaartje hebben gekocht het evenement niet kunnen bezoeken. De keuze zal worden gemaakt op basis van binnenkomst van boekingen .

Dancefeest Pussy Lounge in Best afgelast
Ook Pussy Lounge in Best is verboden. De organisatoren daarvan hebben de bezoekers meteen op de hoogte gebracht. "De veiligheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers gaat voor alles. Hoewel de situatie niet in onze handen ligt, hopen we op jullie begrip",

Onder anderen Paul Elstak, Darkraver, Mental Theo, Arno Kolenbrander en DJ Laurens zouden optreden op Pussy Lounge, dat zaterdag in recreatiepark Aquabest zou worden gehouden.

Persconferentie
Burgemeesters Jack Mikkers van Den Bosch, Theo Weterings van Tilburg en John Jorritsma van Eindhoven hielden dinsdagmiddag als voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio's een persconferentie over de situatie in Brabant over het coronavirus. Het ging om een update en toelichting over de stand van zaken in onze provincie. De persconferentie vond plaats in het stadhuis van Den Bosch.

Premier Mark Rutte riep maandagavond Brabanders al op om waar mogelijk thuis te werken. Ook werden Nederlanders opgeroepen geen handen te schudden.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.