Juf Patty moest haar klas vertellen dat het schoolkamp niet doorgaat vanwege corona - Omroep Brabant
Video

Juf Patty moest haar klas vertellen dat het schoolkamp niet doorgaat vanwege corona

10 maart 2020 om 19:00
nl
"Ik wist niet of ik moest huilen of het er maar gelijk uit moest gooien." Juf Patty Hop van groep 8 van basisschool de Stuifhoek in Made koos voor dat laatste. Ze vertelde haar klas dat het schoolkamp van groep acht woensdag tot en met vrijdag niet doorgaat vanwege corona.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De wandeling van de lerarenkamer waar zojuist besloten was het kamp af te blazen naar haar groep acht viel haar zwaar. "Ik vertelde dat het kamp niet door kan gaan omdat dan kinderen thuis moeten blijven die een kuchje hebben of een snotneus. Dat kunnen we niet maken, vinden wij als leraren, dus gaat het kamp niet door."

Boos en verslagen
"Eerst was de klas doodstil", vertelt Patty "Toen werden sommigen boos en anderen zaten er verslagen bij. Ze hadden zich zo verheugd. We waren er zo mee bezig, met de fietstocht naar de 'geheime' locatie en met de voorbereidingen voor de bonte avond."

Wachten op privacy instellingen...

"Maar", voegt de juf er snel aan toe "We gaan er alles aan doen om dit jaar met onze oudste basisschoolleerlingen toch nog een keer op kamp te gaan. Morgen en de andere dagen gaan we er gewoon iets een leuks van maken met spelletjes in de klas."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.