Geen Papa Roach en Agnes Obel in 013 Poppodium dit weekend vanwege coronavirus

10 maart 2020 om 18:47
nl
Poppodium 013 heeft de concerten van Agnes Obel en Papa Roach dit weekend afgelast. Vanwege het coronavirus worden grote evenementen in Brabant aan banden gelegd. De concerten in de kleine zaal van 013, onder meer van Band with Benefits en Samantha Fish, gaan wel door.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Voor het optreden van de Deense zangeres Agnes Obel op vrijdag zijn al 2000 kaartjes verkocht. Dat concert wordt verplaatst naar vrijdag 7 augustus.

Voor het optreden van de Amerikaanse metalband Papa Roach op zaterdag zijn al 3000 kaartjes verkocht. Het is nog niet duidelijk of dit concert later worden ingehaald of dat bezoekers hun geld terugkrijgen. "Dat wordt nu onderzocht", aldus interim-directeur Peter van der Aalst van poppodium 013.

Contact met Mezz en Effenaar
"Wij volgen de richtlijnen van de veiligheidsregio", legt Van der Aalst uit. "Tot maandag zullen er geen grote concerten worden gehouden. Dan kijken wij weer opnieuw of er maatregelen getroffen moeten worden. Het is voor de hele wereld een onzekere situatie, ook voor Brabant."

Van der Aalst heeft ook contact met popzalen Mezz in Breda en de Effenaar in Eindhoven. "Die hanteren hetzelfde beleid. Nu heeft Mezz geen ruimte voor meer dan duizend bezoekers. De Effenaar in Eindhoven heeft dit wel maar daar waren dit weekend geen grote concerten gepland."

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.