Video

Toch geen publiek bij paardensportevenement Indoor Brabant vanwege coronavirus

11 maart 2020 om 12:32
nl
Indoor Brabant in de Brabanthallen in Den Bosch gaat door, maar vindt plaats zonder publiek. De organisatie heeft dat woensdag besloten na overleg. Er was veel verontwaardiging dat de organisatie aanvankelijk besloot het evenement toch door te laten gaan.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

"Om elke discussie over bezoekersaantallen te vermijden hebben we, in overleg met de Veiligheidsregio, besloten helemaal geen publiek meer toe te laten. Belangstellenden kunnen alle wedstrijden zien via livestream en op tv", laat de organisatie weten.

Reacties
Dinsdag werd er besloten dat Indoor Brabant, het evenement voor de paardensport dat jaarlijks wordt gehouden, door zou gaan met enkele aanpassingen. Zo zou The Dutch Masters plaatsvinden met niet meer dan 1000 bezoekers per dagdeel conform de richtlijnen van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Maar er zou dus wel publiek bij zijn, wat tot veel verontwaardigde reacties leidde.

Jos van de Sande is specialist infectieziektebestrijding en kan zich wel vinden in de verontwaardiging van mensen. Bekijk zijn reactie in deze video.

Derby live te zien bij Omroep Brabant
Bij Indoor Brabant, dat op 12 maart begint, worden normaal gesproken tussen de 50.000 en 60.000 bezoekers verwacht. Dat betekent dat veel mensen die een kaartje hebben gekocht het evenement nu niet kunnen bezoeken.

Omroep Brabant zendt zaterdag de spectaculaire Derby live uit op tv. De uitzending begint om 18.43 uur. De Derby begint om 19.00 uur. Het commentaar bij de uitzending wordt verzorgd Paul Post en Eric van der Vleuten. Aan de Derby nemen de Brabantse ruiters Maikel van der Vleuten, Piet Raymakers junior en Leopold van Asten mee. Ook de NOS zendt de wedstrijden op hun website uit.

De financiële belangen speelden mee in de aanvankelijke beslissing om Indoor Brabant toch door te laten gaan. "Er zijn al ruiters onderweg. En uitstellen was ook moeilijk. Een termijn van zeven dagen biedt weinig zekerheid, dat kan ook veertien dagen worden. Daarom nemen wij nu het zekere voor het onzekere", aldus de organisatie.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.