Video

Corona betekent einde seizoen Tilburg Trappers: 'Enorme teleurstelling'

11 maart 2020 om 13:53
nl
Het seizoen zit er op voor de ijshockeyers van de Tilburg Trappers. Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft de Oberliga, de Duitse competitie waar de Trappers in uitkomen, besloten alle play-off-duels te schrappen. Daarmee komt de competitie per direct ten einde.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Volgens voorzitter Gert-Jan van den Nieuwenhoff van de Trappers zijn de Tilburgse spelers niet blij. "Het is een enorme teleurstelling dat het seizoen niet afgemaakt kan worden, maar het besef is er dat er weinig keus is."

Met de Duitse clubs is nog besproken om te spelen zonder publiek. "Maar daar is niemand bij gebaat en je mist ook nog eens recettes."

De Oberliga volgt met het staken van de play-offs het advies op van de Duitse overheid. Eerder deze week schrapte de Duitse IJshockeybond ook al wedstrijden op het hoogste en tweede niveau.

Vrijdag zouden de Trappers in hun eerste play-off-duel Selber Wölfe ontmoeten. De Tilburgse ijshockeyers zijn drievoudig kampioen van de Oberliga en eindigden het reguliere seizoen bovenaan de ranglijst.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.