Video

Vrouw (29) opgepakt voor beschieten bussen in Eindhoven

11 maart 2020 om 17:25
nl
De politie heeft woensdag een 29-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden voor het beschieten van bussen in Eindhoven. Tijdens het doorzoeken van haar auto werden diverse luchtdrukwapens aangetroffen met bijbehorende munitie.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

In de woning van de vrouw werden ook nog gasdrukpatronen gevonden. De politie vermoedt dat de wapens gebruikt zijn voor het beschieten van de bussen. Dit zal moeten blijken uit nader onderzoek van de wapens. Het motief van de vrouw is niet bekend.

Ramen gesneuveld
In anderhalf uur tijd werden dinsdagavond acht stadsbussen beschoten. Van alle bussen zijn de ramen gesneuveld. Dat bevestigt busbedrijf Hermes aan Omroep Brabant. Na het vandalisme heeft Hermes alle stadsbussen dinsdagavond van de weg gehaald. In de bekogelde bussen zaten passagiers, maar er is niemand gewond geraakt.

Opgelucht
Volgens Hermes-directeur Juul van Hout is het personeel opgelucht dat er een verdachte is opgepakt. "Ik heb alle chauffeurs gesproken van wie de bussen zijn beschoten. Er was gelukkig niemand bij die vandaag niet wilde rijden. Ze zijn blij dat ze hun werk volgens de normale dienstregeling kunnen oppakken."

Van Hout hoopt dat het gaat om een solo-actie van de vrouw. Hij verwacht dat met de arrestatie van de verdachte de rust nu terugkeert. De directeur van Hermes sluit een verband met recent vernielde abri's in de stad niet uit. "De gemeente is eigenaar van de bushokjes, dus wij wisten daar aanvankelijk niet van. Kennelijk zijn afgelopen weken een aantal ruiten van abri's aan diggelen gegaan door vernielzucht. Een uit elkaar spattende ruit geeft vandalen schijnbaar een kick."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.