Privévluchten vanaf Eindhoven Airport in de lift door coronavirus

12 maart 2020 om 10:09
nl
Niet in de rij met hijgende reizigers achter je. Geen 180 maar hooguit een overzichtelijke 8 medepassagiers. Het aantal aanvragen voor een privéjet vanaf Eindhoven Airport is sinds de corona-uitbraak met 20 procent gestegen bij First Class Aviation.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"We merken een duidelijke stijging in het aantal aanvragen sinds de uitbraak", zegt Sven Noorlander die alle aanvragen voor privévluchten binnenkrijgt voor First Class Aviation. "Zeker voor bedrijven die meerdere mensen op een andere plek willen hebben, is het een veiliger alternatief dan een gewone lijnvlucht."

Niet alleen miljonairs
Ook voor vriendengroepen is het een alternatief licht Sven toe. "Met acht man een retourtje Ibiza kost 2000 euro per persoon. Dan check je een kwartier van tevoren in, in plaats van twee uur van tevoren. En bij aankomst sta je een kwartier later buiten op Ibiza. Het is niet heel veel duurder dan een eerste klas ticket bij een gewone vliegmaatschappij", zegt hij wervend. "En het is natuurlijk een bijzondere beleving."

Corona heeft aan de andere kant de wereld wel een stukje kleiner gemaakt, ook voor privévluchten. "Wij komen het Amerikaanse luchtruim ook niet meer in nu president Trump alle vluchten uit Europa heeft verboden", zegt Sven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.