Geen sportwedstrijden en evenementen tot 31 maart, ook Eredivisie ligt plat

12 maart 2020 om 15:37
nl
Er gaat voor de rest van de maand een streep door alle sportwedstrijden waarbij meer dan 100 mensen aanwezig zijn. Dat maakte minister-president Mark Rutte donderdagmiddag bekend tijdens een persconferentie in Den Haag, over extra maatregelen om het coronavirus in te dammen. De KNVB bevestigt dat ook de Eredivisie stilgelegd is.
Geschreven door

Nu de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus nog harder wordt gevoerd, moeten het betaald voetbal en alle andere sportevenementen met meer dan honderd man voor in elk geval drie weekenden op pauze.

Eerder kondigde de KNVB al aan dat alle wedstrijden van de drie Brabantse eredivisieclubs komend weekend niet doorgaan. Later werden ook alle amateurwedstrijden in onder meer voetbal, hockey, volleybal en korfbal afgelast.

Geen grote bijeenkomsten
De Nederlandse sportwereld ligt nu dus langere tijd stil. Sportkoepel NOC*NSF adviseert haar leden alle evenementen, zowel in de profwereld als de amateurwereld, af te blazen. En dan gaat het niet alleen om wedstrijden, maar ook om alle andere clubbijeenkomsten.

Niet alleen de sportwereld wordt geraakt. Rutte zei daarover: "Wij willen eigenlijk helemaal geen bijeenkomsten van meer dan honderd mensen zien." Specifiek noemde de minister-president theaterbijeenkomsten en concerten, maar ook bijeenkomsten op het werk met meer dan 100 man.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!