Verdachte van moord op tonprater Frank Schrijen is asielzoeker

12 maart 2020 om 16:35
nl
Een asielzoeker wordt ervan beschuldigd dat hij eerder deze maand Frank Schrijen uit Boxmeer om het leven heeft gebracht. Een woordvoerder van de politie wil dat niet bevestigen. De verdachte werd dinsdag opgepakt. Schrijen, een bekende tonprater, werd 1 maart dood gevonden in zijn huis.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Over Schrijen deden al lang verhalen de ronde dat hij onder anderen jonge asielzoekers voor seksuele activiteiten ronselde, zo vernam Omroep Brabant van verschillende bronnen.

De verdachte, die sinds dinsdag vastzit, is een man van 26. Hij woonde in het asielzoekerscentrum (azc) in het Limburgse Echt en werd dinsdag aangehouden in een huis in Gilze. Mogelijk gaat het ook hier om een woning van een azc. De verdachte zou volgens De Gelderlander en De Limburger afkomstig zijn uit Trinidad en Tobago.

De 56-jarige Schrijen werd die zondagavond dood gevonden in zijn huis aan de Steenstraat in Boxmeer. De tonprater was vermoord, mogelijk eerder die week al. Afgelopen zondag was er een openbare herdenkingsbijeenkomst, enige dagen later is in besloten kring afscheid van hem genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.