Carnaval wordt zomercarnaval, maar waar blijf je zo lang met die wagens?

13 maart 2020 om 12:22
nl
Oss viert dit jaar zomercarnaval. De Osse carnavalsstichting heeft dit besloten nu voor de tweede keer de carnavalsoptocht is afgeblazen: de eerste keer vanwege het weer en nu vanwege corona. Zaterdagavond 20 juni is er een feest en op zondag 21 juni is er een optocht.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

De carnavalsstichting wil met het zomercarnaval recht doen aan alle wagenbouwers die de afgelopen maanden hard gewerkt hebben, maar hun wagen nooit aan het publiek mochten laten zien.

Ruimte gezocht
Tegelijkertijd doet de stichting een oproep aan het Osse bedrijfsleven om leegstaande ruimten beschikbaar te stellen voor de wagens. Die wagens staan nu vaak bij boerenbedrijven die nu langzaamaan hun opslagruimten nodig hebben.

Tijdens carnaval kon de optocht niet doorgaan vanwege de harde wind. Er werd toen besloten de optocht tijdens halfvasten op 22 maart te houden. Donderdag zijn vanwege corona onder meer alle optochten en feesten in maart verboden. Ook het feest zaterdagavond voor de optocht gaat niet door.

Kaarten blijven geldig
Iedereen die kaarten had voor de feestavond kan die gebruiken voor het zomercarnavalsfeest. Degene die dan niet kan, kan zijn kaart inleveren bij de organisatie. De inschrijving voor de optocht blijft openstaan, maar er is wel een grens voor het aantal deelnemers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.