Video

Even geen magisch gevoel, de Efteling is een spookdorp geworden

14 maart 2020 om 17:52
nl
Een spookdorp, zo ziet de Efteling en de bijbehorende resorts er nu uit. De deuren van het pretpark zijn sinds vrijdagavond dicht vanwege het coronavirus. Dit heeft directeur Fons Jurgens op dringend advies van de veiligheidsregio moeten besluiten.
Profielfoto van Noel van Hooft
Geschreven door
Noel van Hooft

De resorts Bosrijk en Loonsche Land blijven tot maandag open voor vakantiegangers maar een bezoekje aan het pretpark brengen kan niet. En dus hebben de meeste mensen hun koffers al gepakt. Enkele tientallen families zitten nog in de vakantiehuisjes en genieten van de natuur en het zwembad.

Parkeerplaats
Bij de hoofdingang van het pretpark is het stil. ''We hebben eigenlijk nog geen bezoekers gehad die dachten toch binnen te kunnen'', vertelt een medewerker van de Efteling bij de parkeerplaats. ''Blijkbaar is het nieuws bij iedereen terecht gekomen.''

Waar nog een paar mensen rondlopen is aan de andere kant van het pretpark bij de vakantiehuisjes. ‘’Gisteren waren we nog in de Efteling. Ik kreeg opeens heel veel appjes dat het park dicht ging’’, vertelt een vrouw bij de ingang van Bosrijk.

Bekijk hier hoe de mensen die er nog wel zijn reageren en lees verder.

Nog nooit meegemaakt
Een medewerker van het resort Bosrijk noemt het stille beeld in het vakantiepark onwerkelijk. ‘’Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De man werkt in het restaurant en stapt vandaag op de fiets voor een ‘vakantie’ tot zeker het einde van de maand. ‘’Het is maf, het is een spookdorp aan het worden’’, zegt een man die nog even een wandelingetje met zijn dochter gaat maken voordat ze naar huis gaan.

De gevolgen voor de 3500 personeelsleden zijn ook voor de medewerker nog onduidelijk. "Dat gaan we de komende dagen bekijken. We zijn een fatsoenlijke werkgever", benadrukte directeur Fons Jurgens vrijdag.

undefined
undefined

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.