'Triest, maar wel te begrijpen', Koninklijke Horeca Nederland reageert op sluiting van cafés

15 maart 2020 om 16:53
nl
"Triest, maar wel te begrijpen." Dat zegt woordvoerder Rini Boertjes van Koninklijk Horeca Nederland in Brabant over het besluit om alle horecagelegenheden te sluiten vanwege het coronavirus. "Het is beter voor de gezondheid en veiligheid van het personeel en onze gasten. Hopelijk kunnen we zo op een snelle manier uitbreiding van het virus tegengaan."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het voorkomen van een snelle uitbreiding van het coronavirus is ook in economisch opzicht belangrijk voor de horecasector. "Het zijn moeilijke tijden en het is buffelen in de horeca. Er is al veel geannuleerd en sommige gelegenheden hebben hun deuren al gesloten", zegt Boertjes.

"Hopelijk komt er een tijdelijke WW-regeling, zodat het personeel nog inkomen heeft. Ook kunnen we dan weer snel schakelen als de crisis voorbij is." Koninklijke Horeca Nederland had al aangedrongen op extra maatregelen voor ondernemers.

De horecagelegenheden moeten vanaf zondagavond om zes uur hun deuren sluiten. De maatregelen duren tot en met zes april.

“We drinken een laatste pilsje nu het nog kan”, roept hij nog vrolijk vanaf het terras van café Stoffel. Ondanks de risico’s? “Ja. Een laatste drankje met collega’s, voordat we elkaar drie weken niet zien. We hebben vandaag nog gewerkt. Het is echt onze laatste kans.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.