Kinderopvang gaat dicht, kabinet neemt maatregelen - Omroep Brabant

Kinderopvang gaat dicht, kabinet neemt maatregelen

15 maart 2020 om 20:01
nl
De kinderopvang gaat in het hele land dicht vanwege het coronavirus, behalve voor kinderen van ouders met een vitaal beroep. "Het is nu inventariseren om welke ouders het gaat", zegt een woordvoerder van Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang (BMK).
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

De overheid heeft een lijst gepubliceerd met dergelijke vitale beroepen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die in de zorg, de voedselketen of het openbaar vervoer werken.

De nieuwe situatie vraagt om creativiteit, zegt de woordvoerder. "We gaan nu kijken wat dit praktisch betekent. De veiligheidsregio's gaan in samenwerking met de gemeentes opvanglocaties aanwijzen waar nodig. Straks zijn er schoolgebouwen leeg. Daar kan dan bijvoorbeeld buitenschoolse opvang georganiseerd worden. We moeten creatief gaan kijken naar de oplossingen die er zijn."

Financiële strop
Het Ministerie van Onderwijs meldt dat de kinderopvangtoeslag ook door blijft lopen voor ouders die hun kinderen nu niet naar de opvang kunnen brengen. Ouders worden daarom opgeroepen niets aan te passen bij de Belastingdienst voor hun kinderopvangtoeslag. "Betaal de factuur voor opvang zoals u dat altijd doet", is te lezen op de website van het ministerie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.