Vecht- en steekpartij in Breda: weer twee verdachten aangehouden

17 maart om 11:35
Bij de vecht- en steekpartij in Breda raakte een man flink gewond (foto: de politie).
Bij de vecht- en steekpartij in Breda raakte een man flink gewond (foto: de politie).
Nog eens twee verdachten zijn dinsdag aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij een vecht- en steekpartij op de Haagdijk in Breda. Het gaat om twee mannen van 16 en 19 uit Breda. Een 18-jarige Bredanaar is verhoord als verdachte, maar hij zit niet vast. Vijf mensen zijn nu als verdachte aangemerkt in het politieonderzoek naar de vechtpartij.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Eind december ontstond op de Haagdijk een knokpartij tussen een groep jongeren en twee rokende mannen. Bureau Brabant zond onlangs beelden uit die waren gefilmd met een telefoon. Ook werd een reconstructie getoond in het opsporingsprogramma.

Op de filmbeelden is te zien hoe de vlam in de pan sloeg toen de groep van vier mannen en vier vrouwen langs de rokende mannen liep. Er werden flinke schoppen en klappen uitgedeeld en er werd gestoken. Een van de rokers, een 32-jarige man, raakte zwaargewond.

Voorgeleid
Drie verdachten hadden zich tot nu tot bij de politie gemeld na de beelden te hebben gezien. Ook kreeg de politie een bruikbare tip via Meld Misdaad Anoniem. Twee van de verdachten, Bredanaars van 18 en 19, worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De recherche onderzoekt de rol van de vijf verdachten in het geheel. Ook het onderzoek naar de andere betrokkenen gaat verder.

Wachten op privacy instellingen...