Broers moeten tien jaar de cel in voor schietpartij op klaarlichte dag in Rosmalen

17 maart 2020 om 14:10
nl
Twee broers (25 en 28) uit Den Bosch moeten tien jaar de cel in. Ze hebben vorig jaar juli op klaarlichte dag in Rosmalen op een 21-jarige man uit die plaats geschoten. De drie hadden ruzie. Ook het doelwit werd veroordeeld voor zijn aandeel: hij moet ruim een half jaar zitten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde het 21-jarige slachtoffer uit Rosmalen, omdat hij een verboden wapen en munitie had. Ook zou hij tijdens de schietpartij als waarschuwing in de lucht hebben geschoten. Hij kreeg ook ruim twee maanden voorwaardelijke celstraf, die hij moet uitzitten als hij opnieuw de fout in gaat.

'Vooropgezet plan'
Er raakte niemand gewond bij de schietpartij. Aanvankelijk was gemeld dat het huis waar de man uit Rosmalen woonde, onder vuur was genomen. Uit onderzoek is gebleken dat er vanuit een auto op het doelwit was geschoten toen de broers hem in de buurt van zijn huis zagen. Hij werd opnieuw op de korrel genomen toen hij een brandgang was ingevlucht. Zowel tijdens het onderzoek dat aan de rechtszaak voorafging als bij de behandeling wilde niemand van de betrokkenen uitleg geven over de aanleiding van het incident.

Feit is dat er volgens de rechter sprake was van een poging tot moord, omdat de broers met een vooropgezet plan naar de inwoner van Rosmalen waren gereden. De bestuurder van de auto werd even zwaar gestraft als de schutter, omdat ze beiden hetzelfde aandeel hadden in de (voorbereiding op de) schietpartij. De rechter nam het hen ook kwalijk dat ze vele mensen op straat in gevaar hebben gebracht. Ongewild waren onder anderen enkele kinderen er getuige van.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.