Reeks respectloze overvallen op cafetaria's, supermarkten en huizen: daders krijgen tot zes jaar cel

17 maart 2020 om 14:23
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag tot zes jaar cel opgelegd aan vier mannen die ruim een jaar geleden met een reeks overvallen onrust veroorzaakten in Zuidoost-Brabant. Ze hadden het gemunt op cafetaria’s, supermarkten en een tankstation. De hoogste straf was voor een 20-jarige man. Er was tot tien jaar geëist.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De overvallers sloegen eind 2018 en begin 2019 toe bij:

  • Cafetaria's in Nuenen, Aarle-Rixtel en Beek en Donk,
  • Tankstations in Beek en Donk en Helmond,
  • Supermarkten in Valkenswaard en Helmond.

Een aantal van de vier veroordeelde mannen heeft ook huizen overvallen. De buit was in veel gevallen geld en sieraden. De rechtbank vindt het ergerlijk dat de vier daders slachtoffers angst hebben aangejaagd en dat zij geen enkel oog hadden voor de ellende die ze bij hen aanrichtten. 'Gelet op de brutaliteit en het gemak waarmee te werk is gegaan, lijkt het erop alsof het voor de daders de normaalste zaak van de wereld is om dit soort overvallen te plegen', zo staat in het oordeel van de rechter. De Officier van Justitie sprak eerder van 'de ergste nachtmerrie van mensen', waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn.

Een man van 20 moet dus zes jaar achter slot en grendel. Hij was betrokken bij de overvallen op cafetaria's, supermarkten en een tankstation. Voor zijn aandeel hierin kreeg een 21-jarige man uit Helmond vier jaar en zes maanden.

Een man van 22 uit Nuenen kwam er vanaf met een celstraf van achttien maanden. Hij kreeg ook een jaar voorwaardelijke celstraf die hij moet uitzitten als hij opnieuw in de fout gaat. Volgens de rechtbank is hij medeplichtig aan één overval en vier woninginbraken. Een inwoner van Aarle-Rixtel (21) wordt elf maanden opgesloten, omdat hij bij 'slechts' drie woninginbraken betrokken was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.