Ryanair stopt volgende week nagenoeg met vliegen vanwege coronacrisis

18 maart 2020 om 16:04
nl
Ryanair houdt volgende week vrijwel al zijn vliegtuigen aan de grond vanwege de coronacrisis. De Ierse prijsvechter schrapt komende dagen meer dan tachtig procent van zijn vluchten en denkt dat er na dinsdag 24 maart nagenoeg geen vluchten meer zullen vertrekken. De vliegtuigmaatschappij vliegt onder meer vanaf Eindhoven Airport.
Geschreven door

Ryanair schrapte eerder al alle vluchten van en naar Italië vanaf Eindhoven. De luchtvaartmaatschappij wil alleen nog een zeer klein aantal vluchten uitvoeren om essentiële verbindingen in stand te houden, voornamelijk tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Eindhoven Airport waarschuwt reizigers op de website om goed te kijken naar de actuele vluchtinformatie. Naast Ryanair schrappen veel andere vliegmaatschappijen de vluchten. Op het vliegveld zijn overigens ook alle horecagelegenheden gesloten vanwege de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus.

Geen vraag meer
Als reden voor de drastische maatregelen wijst Ryanair op de reisbeperkingen en -verboden die tal van overheden hebben opgelegd. Hierdoor werden er afgelopen dagen al veel reizen geannuleerd. Er is momenteel vrijwel geen vraag meer naar vliegtickets.

Ryanair had al eerder aangekondigd op termijn waarschijnlijk een groot deel van zijn vliegtuigen aan de grond te moeten houden. Maar dat er vrijwel niet meer gevlogen zou worden, was eerder deze week nog niet voorzien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.