Woedende reacties op sluiten kapsalon vanwege corona: Joep knipt daarom toch door

19 maart 2020 om 16:00
nl
Horecazaken, scholen en sportclubs werden zondagavond gesloten. Over kapsalons werd geen woord gezegd. En daarom is er veel verwarring over wat de kappers moeten doen. Anderhalve meter afstand houden is geen optie als er geknipt moet worden. Joep Dekkers besloot daarom zijn twee kapsalons in Kaatsheuvel en Waalwijk te sluiten. Maar nu is hij toch weer open.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

"Na een slapeloze nacht besloten mijn vrouw en ik onze zaken te sluiten", vertelt Dekkers. Dat was het advies ook van de ANKO, de organisatie voor kappers.

Onheus bejegend
Dinsdag ging Joep zijn klanten voor deze week één voor één afbellen. "We schrokken van de reacties die we toen kregen." Na tien telefoontjes hield de kapper uit Kaatsheuvel ermee op.

"Acht van de tien hadden geen begrip voor ons besluit. Ik werd zelfs onheus bejegend. Zo leer ik mijn klanten echt kennen." Volgens Dekkers was er vooral onbegrip omdat het geen overheidsmaatregel was.

Veiligheid personeel en klanten
En daar worstelen veel kappers in Brabant mee. Brainwash, met vestigingen door de hele provincie, eist duidelijkheid. Ze vinden het onbegrijpelijk dat er geen maatregelen voor kapsalons zijn aangekondigd. ‘’Wij eisen duidelijkheid’’, schrijven ze op sociale media.

Joep nam het besluit om te sluiten voor zichzelf maar vooral voor de veiligheid van zijn personeel en klanten. "Na de telefoontjes hebben we het personeel bij elkaar geroepen. En uiteindelijk de knoop doorgehakt dat we gewoon open gaan met voorzorgsmaatregelen."

Baarden en snorren
Zo zijn Joep en zijn werknemers gestopt met het knippen van baarden en snorren. Anderhalve meter afstand is niet mogelijk als kapper.

Maar Dekkers hoopt dat zijn personeel geen risico loopt. "We staan achter de klant en niet ervoor. Daarnaast zitten twee werknemers thuis. De ene vanwege haar zwangerschap en de andere omdat ze longpatiënt is."

Feestjes
En de klanten zijn volgens de kapper dolgelukkig dat ze toch terecht kunnen. "De haren zijn in de ogen van de klanten nu toch heel belangrijk", zegt Joep in een rustige kapperszaak. Want een enkeling heeft toch zelf afgebeld. En dat komt dan vooral omdat feestjes in deze tijd niet doorgaan of omdat mensen ziek zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.