Topdrukte bij sportwinkels nu alle sportscholen dicht zijn: 'Yogamatten vliegen de winkel uit'

19 maart 2020 om 17:03
Klanten die wachten voor de winkel moeten afstand van elkaar houden (foto: Jos Verkuijlen).
Klanten die wachten voor de winkel moeten afstand van elkaar houden (foto: Jos Verkuijlen).
"Als we nieuwe yogamatjes in het rek leggen zijn ze binnen één uur alweer op." Decathlon in Best heeft het hartstikke druk nu sportscholen en sportclubs dicht zijn vanwege de coronacrisis. Yogamatjes, gewichten en pilatesblokken vliegen de winkel uit. "Iedereen wil thuis sporten", zegt Wout Vringer van Decathlon.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Donderdagochtend is het rustig in de winkel. Een enkele klant zoekt nieuwe skates of bokshandschoenen uit. Maar de meeste rekken bij de afdeling fitness zijn leeg. Niet alleen de thuisportspullen gaan hard, ook alles om je kind thuis bezig te houden wordt veel verkocht. Zorgen dat alles straks op is, heeft Vringer niet. "Er ligt nog genoeg in onze magazijnen."

Bekijk in de onderstaande video de lege schappen bij de fitness-afdeling:

Wachten op privacy instellingen...

De winkel in Best probeert zo veel mogelijk mensen aan sportspullen te helpen nu sportscholen en sportclubs dicht zijn. Maar de medewerkers moeten wel opletten dat er niet te veel klanten tegelijk in de winkel zijn. Decathlon houdt zich aan de richtlijn dat er niet meer dan honderd mensen tegelijk op één plek zijn. En dat is te zien.

Wacht op 1,5 meter afstand van elkaar
Voor de ingang van de winkel zijn lijnen op de grond geplaatst, zodat klanten op veilige afstand van elkaar kunnen wachten. "Er staan medewerkers bij de ingang van de winkel om te tellen hoeveel mensen er in en uit gaan", vertelt Wout. "Dat is nodig omdat we normaal in deze winkel veel meer dan honderd mensen tegelijk binnen krijgen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...