Video

Geen bezoek, maar wel buslading vol bloemen voor ouderen in verpleeghuis

20 maart 2020 om 20:00
nl
De bewoners van verpleeghuis De Watersteeg in Veghel zitten er dit weekend fleurig bij. Omdat de koffieproeverij vanwege de coronacrisis niet door kon gaan, kwam het bedrijf achter die proeverij vrijdag met een buslading vol bloemen langs. "Zo kunnen we zorgen voor een lichtpuntje bij deze kwetsbare mensen die nu geen bezoek meer mogen ontvangen."
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

Vanwege de coronacrisis is het werk grotendeels stilgevallen, legt Irene Zondag van het bedrijf Kaarskoffie uit. “Omdat heel veel mensen nu thuis werken, wordt er bij bedrijven geen koffie meer gedronken en hoeven wij dus nauwelijks nog iets te leveren. Zelfs de storingsdienst heeft bijna geen werk meer."

Medewerkers hielpen mee
Onder het motto alles is beter dan thuiszitten gingen de medewerkers van de bedrijvenkoffieleverancier enthousiast aan de slag met de bloemen. “Naast ons hoofdkantoor in Reeuwijk zit een bloemenzaak die ook geen klanten meer heeft. Samen met hen hebben onze medewerkers 150 boeketten samengesteld die we nu uitdelen aan bewoners van verpleeghuizen."

In totaal zijn 150 boeketten samengesteld.
In totaal zijn 150 boeketten samengesteld.

Die bewoners mogen geen bezoek meer ontvangen. "Ze mogen ook niet meer naar buiten, dus is voor hen veel plezier in het leven weggevallen. We hopen dat met deze bloemen een beetje goed te maken”, zegt Irene Zondag enthousiast.

Nog meer boeketten
De bloemen mogen ze vanwege het coronavirus niet persoonlijk afgeven aan de bewoners. In de sluis achter de hoofdingang van het gebouw vormen ze al snel een kleurrijke bloemenzee.

"Volgende week gaan we door met deze actie", aldus Irene. "Er zijn in Veghel en omgeving nog wel meer ouderen die nu eenzaam achterblijven en voor wie we een lichtpuntje willen zijn in deze tijd."

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.