Minister De Jonge bezoekt ziekenhuizen en coördinatiecentrum coronavirus: 'Erg begaan met Brabant'

TILBURG - Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) bezocht zaterdagavond rond kwart voor zes het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en het Regionaal Coördinatiecentrum in Tilburg. Hij liet zich daar bijpraten over de gang van zaken, onder meer over het transport van patiënten.

Eerder op de dag had hij al een bezoek gebracht aan het Bernhoven Ziekenhuis in Uden.

"Ik ben heel erg begaan met Brabant. Ik vind het heel indrukwekkend wat ik vandaag gezien heb. Ik ben ontzettend onder de indruk van de enorme toewijding waarmee de mensen hier de klus hebben geklaard. Ze hebben heel veel gedaan in een heel korte tijd. Nederland moet lessen trekken uit de situatie in deze provincie," zei de minister tegen Omroep Brabant. "De Brabantse les is, wees voorbereid."

Heftig
De Jonge spreekt over een onwerkelijke situatie en vindt het heel heftig wat zich in Brabant voltrekt. "Als we een maand terug in de tijd gaan en bedenken wat we toen belangrijk vonden en waar we dan nu staan. Dan is alles onbelangrijk geworden in vergelijking met het bestrijden van de coronacrisis."

Volg de regels van het RIVM, adviseerde de minister en houd 1,5 meter afstand van elkaar. "Neem je verantwoordelijkheid. En als je zelf denkt, ik ben nog jong en sterk: no way. En je doet het ook niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen."

 

 

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina

 

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS TILBURG MINISTER HUGO DE JONGE