Brandstichter flatgebouw gooit veel geld weg bij aanhouding, bewoonster springt van balkon

22 maart 2020 om 10:42
Een man van 43 heeft zaterdagnacht een groot contant geldbedrag naar beneden gegooid toen de politie hem aanhield voor brandstichting in zijn flatwoning in Den Bosch. Volgens getuigen zouden er honderdduizenden euro’s uit de lucht zijn komen vallen. De politie zegt dat het in ieder geval om tienduizenden euro's gaat. Ze onderzoekt onder meer of het om geld uit een erfenis ging.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Agenten hebben het grootste deel van het geld bij elkaar weten te rapen. Mensen die zelf een deel in hun zak hebben gestopt, wordt gevraagd het geld af te geven bij de politie. Ze heeft geen idee of ook niet-agenten geld hebben verzameld.

Niet in levensgevaar
Door de paniek die uitbrak na de brandstichting sprong een 65-jarige bewoonster van het flatgebouw aan de Klokkenlaan naar beneden. Ze stond op het balkon van de tweede verdieping toen ze dat deed. De vrouw is gewond geraakt, maar verkeert volgens de politie niet in levensgevaar. Ze was ook aanspreekbaar toen agenten zich bij haar meldden. Het vuur in het flatgebouw was rond kwart over twee uitgebroken.

De politie gaat onderzoeken waar het geld vandaan komt, of er mogelijk sprake is van witwassen en hoe groot het bedrag is waarmee de verdachte heeft gestrooid. Tegen twaalf uur was ze nog bezig met forensisch onderzoek; een aantal beveiligers hield toen een oogje in het zeil bij de beschadigde woning. Bewoners of omwonenden van het flatgebouwen wilden geen reactie geven op de brand en de 'geldregen'. De brandweer had het vuur snel onder controle, al waren er diverse brandhaarden.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...