Video

Spoorpark Tilburg gesloten door grote drukte, bezoekers moeten park verlaten

22 maart 2020 om 16:04
nl
Het Spoorpark in Tilburg heeft zondag ook de deuren moeten sluiten naar aanleiding van de coronacrisis. Het was te druk en veel mensen hielden zich niet aan de regels om anderhalve meter afstand te houden. Gevestigde ondernemers in het park maken zich zorgen.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Het Tilburgse Spoorpark is sinds zondagmiddag vier uur gesloten. Het is niet bekend wanneer het park weer open gaat. Het parkmanagement heeft dit besluit genomen in overleg met de Veiligheidsregio, laat de organisatie weten. Eerder deze week werden de openbare toiletten al gesloten. Ook riep het parkmanagement op om het park even niet te gebruiken om langdurig te recreëren vanwege de grote drukte. Dit mocht dus niet baten.

Verstandig
Op het terrein van het Tilburgse Spoorpark zijn verschillende ondernemers gevestigd, waaronder BeweegR, dat sportactiviteiten organiseert en restaurant T-huis. Ook Stadscamping Tilburg is gevestigd in het park. Het sluiten van het park ziet beheerder van de camping Jelleke Swaak als een aanvullende maatregel die absoluut nodig is. "Het is jammer dat dit gebeurt, maar heel verstandig. Mensen blijven blijkbaar niet uit zichzelf thuis, dus dan is dit nodig."

Roadburn
Er hoefden geen kampeerders naar huis te worden gestuurd. Reserveringen waren van festivalgangers of muziekliefhebbers die al geannuleerd hadden. Eén nieuwe boeking voor aankomende week is geannuleerd, vertelt Swaak. "We maken ons meer zorgen als bijvoorbeeld grote festivals zoals Roadburn ook af worden gelast. Dat is ons belangrijkste inkomen van het jaar. Als dat gebeurt, hopen we op steun van de gemeente."

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.