Zevenbergse huisartsen komen met noodpraktijk voor coronapatiënten

23 maart om 22:14
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
Alle huisartsen in Zevenbergen hebben de handen ineen geslagen. In voorbereiding op een toestroom van coronapatiënten trekken zij gezamenlijk op met een tijdelijke noodpraktijk.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

In de noodpraktijk worden patiënten opgevangen met luchtwegklachten of andere coronagerelateerde klachten, na doorverwijzing vanuit de eigen praktijk. "We werken nu al met een speciaal spreekuur voor mensen met luchtwegklachten. Maar als dat aantal stijgt, wordt het heel lastig om alle patiënten nog in de eigen praktijk te ontvangen", zegt huisarts Evers-Roeten van Huisartsenpraktijk Tholos.

Tijdelijke coronapraktijk
Met huisartsenpraktijken Slort en Tan en Het Huisartsenteam ’t Park werd een noodoplossing voor deze crisissituatie bedacht als de praktijken hun eigen toestroom niet meer aankunnen. In het Trefpunt aan de Kristallaan in Zevenbergen komt een tijdelijke coronapraktijk. Het eerste contact met de huisarts blijft zoals dat nu ook is, telefonisch. Mensen met coronaklachten maken dan een afspraak op de nieuwe locatie.

Manager Patrick Vermeulen van multifunctioneel centrum Trefpunt stelde zijn gebouw direct beschikbaar: "Ik ben blij dat de gemeente ons de mogelijkheid biedt om de accommodatie toch op een nuttige manier in te zetten." De locatie is alleen open voor patiënten met een afspraak.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themapagina.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...