Koning Willem-Alexander bezoekt hulpverleners Tilburg vanwege coronavirus

24 maart 2020 om 16:17
nl
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag met eigen ogen gezien hoe in Brabant wordt gevochten tegen het coronavirus. De koning bracht een werkbezoek aan de GGD in Tilburg. Daar werd op 27 februari de eerste coronabesmetting in Nederland vastgesteld bij een man uit Loon op Zand. Hij werd ziek opgenomen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.
Geschreven door

Willem-Alexander sprak in Tilburg onder meer met medisch deskundigen over de aanpak van de corona-uitbraak. Hij kreeg van de deskundigen meer te horen over de procedures die artsen en verpleegkundigen van de GGD moeten volgen.

Meeluisteren met gesprekken
De koning ging vervolgens naar het callcenter van de GGD. Daar sprak hij met de medewerkers over welke vragen zij krijgen over het coronavirus. Hij luisterde ook kort met een aantal gesprekken mee.

Tot slot ging Willem-Alexander in gesprek over de samenwerking binnen de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en de provincie in de bestrijding van corona. Hij sprak met vertegenwoordigers van de GGD, brandweer, politie en enkele betrokken bestuurders.

Sociale onthouding
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zegden vorige week al hun geplande werkbezoeken af om een periode van sociale onthouding in acht te nemen. Dat gebeurde nadat er meerdere coronabesmettingen waren vastgesteld in het Oostenrijkse Lech. Daar vierde de koning met zijn gezin onlangs wintersport. De periode van afstand houden liep afgelopen zaterdag af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.