Efteling vraagt steun aan overheid om personeel door te betalen tijdens coronacrisis

26 maart 2020 om 13:06
nl
De Efteling vraagt steun aan de overheid voor de salarissen van 3300 medewerkers. Het park is al bijna twee weken dicht door de coronacrisis. "We hebben nauwelijks inkomsten meer. Alles is stilgevallen", verklaart woordvoerder Laura van de Bos.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het park maakt, net als veel andere bedrijven, gebruik van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid. De nieuwe subsidiepot moet bedrijven met omzetverlies helpen om hun personeel te kunnen betalen.

Ook vakantiekrachten krijgen salaris op basis van het gemiddeld aantal gewerkte uren van het afgelopen jaar. "Dat betalen we grotendeels uit eigen middelen. We willen ook hen zeker niet kwijt", verklaart Van de Bos.

Onderhoud
Vrijwel alle medewerkers zitten thuis. Op dit moment wordt bij sommige attracties wel onderhoud gepleegd door monteurs. Het kantoorpersoneel kan vaak gewoon vanuit huis werken.

Overigens werd donderdag ook duidelijk dat abonnementhouders worden gecompenseerd, omdat ze nu niet in het park terechtkunnen. Zij krijgen het maandelijkse bedrag dat zij nu doorbetalen teruggestort op hun pasje.

Het is niet duidelijk wanneer het park weer open gaat. De woordvoerder durfde daarover nog geen uitspraken te doen.

Lees alles over het coronavirus op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.