Visboer verzint handige oplossing om 1,5 meter afstand te houden: alle klanten op een witte stip

26 maart 2020 om 14:53
nl
Een eenvoudig maar geniaal idee: op het plein waar de kleine weekmarkt in Woudrichem wordt gehouden, zijn voor de marktkramen witte stippen geschilderd om mensen te helpen met afstand houden van elkaar. Het gaat om witte vierkante vlakken, die om de 1,5 meter op de grond zijn geverfd. Op die witte vlakken staan klanten keurig te wachten om stip voor stip op te schuiven richting de marktkraam.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

En dat deze manier van afstand houden werkt is wel duidelijk. Voor de viskraam staan zeker tien mensen keurig te wachten op een witte stip. Is een klant geholpen, schuift de meute een stukje door naar een volgende stip. Net zo lang tot je aan de beurt bent.

De stippen op het pleintje zijn aangebracht door vishandelaar Cees Twigt die zich bovenal verontschuldigt dat hij ‘illegaal’ de stippen heeft aangebracht op het plein. “Een paar buien regen en het is weer weg hoor”, reageert hij als klanten hem complimenteren met de praktische en ludieke uitvoering van de coronamaatregelen.

Op je eigen witte stip in de rij voor de visboer (foto: Omroep Brabant).
Op je eigen witte stip in de rij voor de visboer (foto: Omroep Brabant).

Enthousiaste reacties
De klanten die op de witte stippen in de rij staan even verderop bij de groenteboer zijn al even enthousiast. “Dit is leuk en heel praktisch.” Een ander leeft de regels wel heel goed na: “Nee, nee, ik schuif niet op. Ik gebruikt een extra witte stip om nog meer afstand te houden.”

Afstand houden is wachten op de stip tot je aan de beurt bent (foto: Omroep Brabant).
Afstand houden is wachten op de stip tot je aan de beurt bent (foto: Omroep Brabant).

De ‘witte stippen-strategie’ werkt voor de volle 100 procent. “Het is net of ik weer op school ben”, zegt een oudere meneer. “In de rij staan tot je aan de beurt bent. Ik vind het heel leuk.”

Allemaal op een witte stip (foto: Omroep Brabant).
Allemaal op een witte stip (foto: Omroep Brabant).

Lees alles over het coronavirus op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.