Agressieve man bespuugt beveiliger in supermarkt Tilburg en roept 'corona'

28 maart 2020 om 12:29
nl
Een beveiliger van de Albert Heijn-supermarkt aan de Umberstraat in Tilburg is vrijdagavond meerdere keren bespuugd door een man. Hij riep daarbij het woord 'corona'.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De man, een 36-jarige Tilburger, gedroeg zich erg agressief in de winkel. Hij schopte onder meer tegen winkelwagentjes.

Dreigende houding
Toen de man bij de kassa stond, werd zijn gedrag steeds erger. Hij nam een dreigende houding aan richting een caissière. Toen de beveiliger de man daarop aansprak, bleek hij daar bepaald niet van gediend.

Na het woord 'corona' te schreeuwen, rochelde hij luid en bespuugde hij de beveiliger. Die kon net op tijd voorkomen dat zijn speeksel haar raakte.

Rakelings
Daarna stapte de man op een scooter en reed hij roekeloos weg. Rakelings langs de beveiliger die in de deuropening stond. Op dat moment spuugde hij opnieuw in haar richting, maar ook toen lukte het haar de klodder te ontwijken.

Hard optreden
Omdat de man een bekende is van de politie kon hij niet veel later thuis worden aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Tegen het bespugen van mensen en dreigen met het coronavirus wordt hard opgetreden. Zo kreeg eerder deze week een 51-jarige spugende man uit Breda te horen dat hij hiervoor twee weken celstraf direct moet uitzitten. Een 45-jarige Tilburger die met opzet hoestte en dreigde met corona kreeg acht weken cel opgelegd.

Lees al het nieuws over het coronavirus op onze speciale themasite.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.