Wielrenner (63) die bij Son werd aangereden door automobilist is overleden - Omroep Brabant

Wielrenner (63) die bij Son werd aangereden door automobilist is overleden

29 maart 2020 om 12:26
nl
De wielrenner die woensdagmiddag werd aangereden door een automobilist op de weg langs de visvijver bij Son is overleden. Dat maakte de politie zondagmiddag bekend. Het slachtoffer is een 63-jarige Eindhovenaar.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Volgens ooggetuige Paul Wubben (51) was er sprake van een 'enorme klap'. Aan de schade aan de auto was goed te zien hoe enorm de impact moet zijn geweest.

'Ik dacht dat de auto tegen de bussluis was gereden'
Paul fietste woensdagmiddag lekker een rondje op zijn mountainbike toen hij de klap hoorde. "Ik dacht eerst dat die auto tegen een bussluis reed of zo. Ik zag wat vliegen, een bumper of zo. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat de auto een fietser had geraakt.” Naast de auto stond een jongeman. “Hij had zijn telefoon in zijn hand en hij was helemaal in paniek.”

De geraakte wielrenner is met spoed naar een ziekenhuis gebracht maar is daar alsnog overleden.

Bloemen
Op de plaats van het ongeluk zijn inmiddels door meerdere mensen bloemen neergelegd. Zondagavond werd bekend dat het ging om wielrenner Toon van der Sanden uit Eindhoven. "Het is een enorm gemis", zegt zijn fietsmaat Harry Smits. "Toon was een goede en snelle fietser. Ik kende hem via de triatlon en heb hem destijds overgehaald om te blijven fietsen. Jarenlang hebben we drie keer per week samen gefietst. Het was een fijne kerel." Smits vertelt dat Toon als hobby ook nog eens een houten mountainbike heeft gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.