Video

Afstortkluis opgeblazen in Kaatsheuvel: 'Ik hoorde een auto wegrijden, hard gegil en nog een auto'

30 maart 2020 om 05:49
nl
In Kaatsheuvel is zondagnacht een zogenoemde afstortkluis met explosieven opgeblazen. Die bevindt zich in de gevel van de Rabobank aan het Anton Pieckplein, naast de geldautomaat. Een afstortkluis wordt vooral door ondernemers gebruikt om buiten kantooruren contant geld naar de bank te brengen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De plofkraak vond volgens een getuige rond drie uur plaats. "Ik werd wakker door een heel harde knal", laat ze weten. "Ik hoorde kort daarna een auto wegrijden, daarna hard gegil en vervolgens weer een auto wegrijden Een van de auto's had een luide motor."

Zo zag de afstortkluis eruit voor de ontploffing (afbeelding: Google Streetview).
Zo zag de afstortkluis eruit voor de ontploffing (afbeelding: Google Streetview).

Volgens een woordvoerder van de politie is er sprake van twee daders, die donkere kleren droegen Die zouden gevlucht zijn in de richting van de Europalaan. Of ze iets hebben buitgemaakt, is niet bekendgemaakt.

Diverse politie-eenheden werden na de plofkraak naar uitvalswegen gestuurd, maar de daders werden niet meer gevonden.

Verband
Het is al de tweede keer in korte tijd dat een afstortkluis bij de Rabobank wordt opgeblazen. Woensdagnacht gebeurde dit ook al bij het gebouw van de Rabobank aan de Taxandriaweg in Waalwijk. Of hierbij iets is buitgemaakt, is ook niet bekendgemaakt.

De politie bekijkt of er een verband is tussen deze plofkraken.

'Hopen dat dit geen trend wordt'
“We hopen dat dit geen nieuwe trend wordt", verzucht Elise van Heeswijk van de Rabobank. "We zijn aan het kijken welke maatregelen we kunnen nemen om de sealbagautomaten beter te beveiligen. In 2017 hebben we ook een golf gehad aan plofkraken, destijds bij pinautomaten. Toen hebben we gewerkt met afdekplaten en extra surveillance ’s nachts. We zijn volop aan het kijken of we op korte termijn soortgelijke maatregelen moeten invoeren op korte termijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!