Mama cheeta en haar jonkies voor het eerst naar buiten in ZooParc Overloon

30 maart 2020 om 12:37
nl
Een klein feestje in ZooParc Overloon: het dierenpark heeft vijf nieuwe cheeta's mogen verwelkomen. Moeder cheeta Asali kwam met haar vier nakomelingen een paar dagen geleden uit Frankrijk naar Nederland. Maandag mochten de beesten voor het eerst naar buiten.
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

De jachtluipaarden hebben eerst een paar dagen rustig binnen kunnen wennen aan hun nieuwe huis, voordat ze naar buiten mochten. Op foto’s is te zien hoe de beesten voor het eerst hun ruimte in de dierentuin bewonderen.

Fokprogramma
De cheeta's woonden eerst in een Franse dierentuin. Een Europees fokprogramma zorgde ervoor dat ze naar Nederland kwamen. “Er werd voor hen gezocht naar een nieuwe plek waar ze als gezin bij elkaar kunnen blijven en wij hebben daar de perfecte ruimte voor”, zegt ZooParc Overloon.

De vijf komen te wonen in het verblijf waar tot voor kort cheeta Kianga woonde. Zij verhuist nu naar Frankrijk. “Ze gaan kijken of zij daar nog een nestje kan krijgen.”

Coronavirus
Het zal nog wel even duren voordat bezoekers van het park de nieuwe bewoners kunnen bewonderen. ZooParc Overloon is dicht in verband met het coronavirus.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!