Hoe lang zitten we nog binnen? Kabinet beslist vandaag over verlenging coronamaatregelen

31 maart 2020 om 05:54
nl
Het kabinet buigt zich dinsdag opnieuw over de coronamaatregelen. Worden ze, zoals verwacht, verlengd en is er nog meer nodig om de verspreiding van het virus in te dammen. De crisiscommissie van het kabinet komt naar verwachting rond vier uur vanmiddag bij elkaar.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Bronnen in Den Haag gaven maandag al aan te verwachten dat verschillende maatregelen ook na 6 april zullen gelden.

Helder communiceren
Aan het begin van de avond zal Nederland bijgepraat worden over de volgende stappen. Doel van het kabinet is om zo helder mogelijk de plannen uit te rollen, omdat de vorige persconferentie over de genomen maatregelen voor nogal wat verwarring zorgde.

De horeca en sportclubs zijn vooralsnog tot 6 april gesloten. Hetzelfde geldt voor plekken waar zogenoemde contactberoepen worden uitgevoerd, zoals kappers, pedicures en massagesalons.

Onderzoek scholen
Scholen zijn ook ten minste tot 6 april dicht. Of die weer open kunnen, hangt af van een onderzoek naar de verspreiding van het virus onder en door kinderen, dat sinds 19 maart loopt. Als de onderzoeksresultaten er op 6 april nog niet zijn, zullen de scholen langer dichtblijven, zei minister Arie Slob van Onderwijs vorige week. En die resultaten worden pas over enkele weken verwacht,

Alle evenementen in het land waarvoor een vergunning nodig is, zijn tot 1 juni van de baan.

Lees alles over het coronavirus op onze speciale themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.